Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe z dnia 05.02.2020 r.
Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy w Radwanicach, zwraca
się z prośbą
o przedstawienie oferty na poniżej opisany przedmiot zamówienia.
Przedmiot zamówienia:
Świadczenie usług dla Szkoły Podstawowej im. Jana
Brzechwy w Radwanicach polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu gotowych obiadów
dla uczniów szkoły.
Usługi świadczone będą w dni zajęć dydaktycznych.
O terminie wstrzymania usługi Zamawiający powiadomi
Wykonawcę nie później niż:
• 1 dzień przed wydarzeniem w przypadku usług
świadczonych dla mniej niż 15 osób.
Jednorazowe zamówienie może obejmować usługi
cateringowe świadczone dla min. 15 osób.
Szkoła przy wyborze firmy
cateringowej zwraca uwagę na:
- spełnienie
kryteriów w zakresie wymogów sanitarno-higienicznych,
- wdrożenie
zasad GMP i GHP oraz systemu HACCP przez firmę cateringową,
- jadłospisy,
- system
kontroli jakości,
- płynność
finansową i wszystkie inne czynniki, które mogą mieć wpływ na bezpieczne
żywienie dzieci,
- temperaturę
dostarczanych posiłków – jeśli dostarczane są posiłki gorące, ich
temperatura w czasie transportu powinna być utrzymana powyżej 65°C. W
przypadku, gdy dostarczane są posiłki schłodzone ich temperatura w chwili dostarczenia
nie powinna przekraczać 4°C i w takiej samej temperaturze powinny być
przechowywane do momentu ich wydania.
a) W ramach przedmiotu zamówienia
Wykonawca zobligowany jest do:
- dostarczania
posiłków do szkoły w oparciu o codzienne zamówienia składane przez rodziców, na
podstawie menu na cały nadchodzący tydzień (drogą mailową),
- przygotowania
posiłków z użyciem produktów spełniających normy jakościowe produktów
spożywczych, które winny być świeże, przyrządzane tego samego dnia, co
świadczenie usługi,
- przechowywania
i przygotowania posiłków zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia regulującym,
jakie produkty spożywcze i posiłki mogą być udostępniane dzieciom i młodzieży w
przedszkolach i szkołach.
- posiadania
uprawnień do wykonywania określonej działalności, tj. aktualne zezwolenie
na prowadzenie działalności w w/w zakresie,
- bezwzględnego
zachowywania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze, określone przez
Instytut Żywienia i Żywności,
- przygotowywania
i dostarczania posiłków zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi,
- przygotowywania
posiłków na najwyższym poziomie i standardzie, na bazie produktów najwyższej
jakości i zgodnie z normami bezpieczeństwa określonymi w systemie HACCP.
Zamawiający zastrzega sobie
możliwość kontroli miejsca produkcji pod względem wymogów Sanepidu i procedur
HACCP oraz wglądu do dokumentów na etapie realizacji umowy.
Dostarczenie zamówionych posiłków:
- Zamówione
posiłki powinny być dowiezione w godzinach wskazanych przez Zamawiającego,
- Samochody przeznaczone
do transportu żywności winny posiadać decyzję o dopuszczeniu pojazdu do
przewozu artykułów spożywczych.
Zapewnienie odpowiedniej obsługi:
- Wszystkie
osoby uczestniczące w realizacji zamówienia, muszą posiadać książeczki badań do
celów sanitarno-epidemiologicznych oraz orzeczenie lekarskie o braku
przeciwwskazań do wykonywania pracy w kontakcie z żywnością i częstym kontaktem
z ludnością.
Wymagania dotyczące świadczenia:
- Usługi
cateringowe będą świadczone na najwyższym poziomie, zgodnie z postanowieniami
umowy i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
- Posiłki nie
mogą być przygotowane z produktów typu, instant (np. zupy w proszku, sosy w
proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.).
Uwagi końcowe:
Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do przechowywania
przez co najmniej 3 dni od daty ostatniego wydarzenia, próbek wszystkich
oferowanych potraw, o krótkim okresie przydatności do spożycia, zgodnie
Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie
pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego
typu zamkniętego.
Rozliczenie finansowe z tytułu zamawianych posiłków,
będzie odbywać się bezpośrednio pomiędzy rodzicem a firmą cateringową na podstawie
ustalonych cen, szkoła w tym zakresie nie będzie uczestniczyć.
Lokalizacja Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy w
Radwanicach:
ul. Szkolna 14 a, 55-010 Radwanice
II. Kryteria oceny ofert:
a) cena – 70%,
b) opinie o
firmie – 30%
Termin realizacji zamówienia: – umowa do dnia 30.06.2020 r. lub
wcześniejszego rozwiązania w przypadku nie spełniania w/w kryteriów.
Warunki płatności: rozliczenia finansowe odbywają się tylko i wyłącznie
bezpośrednio pomiędzy rodzicem a firmą.
Osoba upoważniona do kontaktu z Wykonawcami:
a) w sprawach merytorycznych przedmiotu zamówienia: Urszula
Kosmala kierownik-radwanice-szkola@wp.pl
b) w sprawach proceduralnych: j.w.
Sposób przygotowania oferty:
Uprzejmie prosimy o złożenie oferty obejmującej
realizację przedmiotu zamówienia opisanego w niniejszym zapytaniu ofertowym.
Przesłana oferta powinna zawierać:
- Wypełniony formularz oferty – zgodny
z wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego zaproszenia.
- Oświadczenie o spełnianiu warunków
udziału w postępowaniu (załącznik nr 2).
- Aktualny odpis z właściwego rejestru
potwierdzającego prowadzenie wskazanej działalności.
- Kopia zezwolenia z Sanepidu na prowadzenie
usług cateringowych.
Termin przesłania oferty:
- Prosimy o złożenie oferty do
siedziby Zamawiającego w terminie do 13 lutego 2020 r., do godz. 15:00.
- Zamawiający prosi o przysłanie
oferty za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: kierownik-radwanice-szkola@wp.pl
Informacje dodatkowe:
- Wszelkie
spory związane z udzieleniem zamówienia rozstrzyga Zamawiający, który zastrzega
sobie prawo unieważnienia prowadzonej procedury bez podania przyczyny.
- Zamawiający
skontaktuje się z wybranym Wykonawcą i poinformuje drogą mailową o wyborze
oferty. Ponadto wybór danego Wykonawcy zostanie ogłoszony na stronie spradwanice.pl.
Pliki do pobrania
– załącznik nr 1
– załącznik nr 2